U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 V.E.K.   

Vocaal Ensemble Kerkrade

is een wereldlijk vrouwenkoor met 18 enthousiaste leden. Samen met dirigent Alexandros Kavvadas streeft het koor op hoog niveau naar perfectionisme in zang en samenklank. Het ensemble brengt zowel wereldlijke en religieuze klassieke muziek als populaire werken.

Vocaal Ensemble Kerkrade is opgericht in 1976.

Vanaf 2005 stond het onder leiding van Louise Deal. Sinds 2017 heeft het koor een nieuwe dirigent Alexandros Kavvadas

 ( Alexandros Kavvades, geboren in 1988, studeerde aan het conservatorium van Athene. Al tijdens zijn studie was hij lid van verscheidene koren; hij volgde cursussen koor- en orkestdirectie bij Spyros Klapsis, Per-Otto Johansson, Maurizio Ciampi en Michalis Economou. Van 2012 tot 2015 studeerde hij koordirectie aan het Conservatorium Maastricht. Hij volgde masterclasses bij Ludo Claesen waarbij hij werkte met koren en orkesten in Limburg - hij was onder meer dirigent van Vocaal Ensemble Voice-Art te Gulpen. Van 2014 tot 2015 studeerde hij in Rome waar hij het Prima Prattica Ensemble dirigeerde dat zich toelegt op repertoire uit de Renaissance. In 2015 won hij prijzen tijdens masterclasses orkestdirectie met het Athens Symphony Orchestra onder begeleiding van Michalis Economou   en Athanasia Kyriakidou) 

Het koor heeft een breed repertoire van Renaissance tot moderne werken van binnen- en buitenlandse componisten. Prioriteiten bij de uitvoering zijn het overbrengen van sfeer en stijl van de muziek, en het uitdragen van tekstbeleving, dynamiek en expressiviteit.       

Het bestuur bestaat uit de volgende personen:   

Voorzitter: Elice Ligter   

Secretaris: Susanne Hagmanns            

Penningmeester: Esther Schoonbrood    

Dirigent: Alexandros Kavvadas  

Secretariaat adres:         

http://www.vocaalensemblekerkrade.nl

info@vocaalensemblekerkrade.nl            

Telefoon: +31 (0)45 850 1583     

 

Vocaal Ensemble Kerkrade repeteert iedere dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in een zaal in Café de Wieëtsjaf aan de Markt in Kerkrade.