U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Geschiedenis

De Federatie van Zanggezelschappen Kerkrade is in 1989 opgericht door de heren Ben Wagenvoort en Gerard Körver. De Federatie is opgericht om de zangkunst in de gemeente Kerkrade te bevorderen. Dat geldt zeker voor de aangesloten koren. Per 2006 zijn inmiddels 10 koren aangesloten bij de Federatie.  

Door de jaren heen heeft de Federatie gefunctioneerd als intermediair tussen de diverse koren en de gemeente (onder meer als subsidie-verstrekker).

Ook heeft de Federatie de afgelopen jaren talrijke evenementen (mede) georganiseerd ter bevordering en promoting van de zangkunst in Kerkrade.  

Per 26 januari 2006 is een geheel nieuw bestuur aangetreden. Leo Daems (voorzitter), Paul Delahaije (secretaris) en Willem van der Putten (penningmeester) hebben het mandaat van de aangesloten koren gekregen om de taken en doelstellingen van de Federatie verder in te kleuren.

Sinds 1 januari 2020 is de federatie van zanggezelschappen samen gevoegd met de nieuwe Klankstadfederatie Kerkrade.

 

Klankstadfederatie Kerkrade opgericht

 

Met ingang van 1 januari 2020 bundelen de Kerkraadse muziekverenigingen hun krachten in de Klankstadfederatie Kerkrade. Vanaf dan gaan de bestaande Federatieve bond van muziekverenigingen en de Federatie van zangkoren samen en heeft de Klankstad één organisatie waarin de muziekverenigingen samenwerken.